• Projektjeink

  Energetikai fejlesztés

  Projekt alapadatai

  Kedvezményezett neve: 

  Lora Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  Projekt címe:

  Energetikai fejlesztés a Lora Beauty Kft-nél
  Szerződött támogatás összege:

  12 495 818 Ft

  Módosított támogatás összege:

  10 949 593 Ft
  Támogatás mértéke:

  55%

  Projekt (tervezet) befejezési dátuma:

  2022.03.24.
  Projekt azonosító száma:

  GINOP-4.1.4-19-2020-02585

  Projekt tartalmának bemutatása

  Kiinduló állapot: A megvalósítási helyszín kiinduló állapotának energetikai minőség szerinti besorolása CC. Az épületben jelen állapot szerint a lámpatestek jelentős része elavult, nem biztosítja az elvárt megvilágítási értéket, valamint a villamos energia fogyasztás is jelentős. Az épület fajlagos primer energiafogyasztása: 145,48 kWh/m2. Épületekben végzett tevékenységek: kozmetikai szerek gyártása.

   

  Fejlesztést követő állapot: A fejlesztést követően az épület energetikai minősítése BB lesz (közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő). Az épület fajlagos primer energiafogyasztása: 27,72 kWh/m2

   

  Fejlesztés hatása a végzett tevékenységre: A fejlesztés hatására az épület energia ellátása hatékonyabb lesz, a napelem alkalmazásával a felhasználni kívánt energiát részben elő is állítjuk. A projekt eredménye a gyártott termékek értékesítésére is hatással van. A fejlesztések hatásai megjennek termékeink ár képzésében, valamint az energiafogyasztás csökkenésének eredményét a szervezet új termékek fejlesztésére, gyártására tudja fordítani, melynek köszönhetően a piaci pozíciónkat erősíteni, növelni tudjuk. A CO2 kibocsátás a fejlesztésnek köszönhetően 23,07 t/év-vel csökken.

 • 2019-1.1.1-PIACI KFI PÁLYÁZAT

  Projekt alapadatai

  Kedvezményezett neve:
  Lora Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

  Projekt címe:
  „Környezetbarát, nagy hatékonyságú, magas minőségű és elérhető árú fátyolmaszk termékek
  fejlesztése nanotechnológia felhasználásával”

  A támogatás összege:
  109 724 166, - Ft

  A támogatás mértéke:
  57,584716%

  A Projekt tervezett befejezési dátuma:
  2022.12.31.

  Projekt azonosító száma:
  2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00336

  Projekt tartalmának bemutatása

  A Lora Beauty Kft. forradalmian új fátyolmaszk termékeivel mindenki számára elérhető áron kíván környezetbarát, minőségi, hatékony és jó ár-érték arányú napi használatú kozmetikumokat biztosítani.
  Napjainkban egyre több ember számára fontos a szépség és bőrük napi szintű ápolása, többségük azonban korlátozott pénzügyi lehetőségeik miatt nem tehetik meg, hogy drága termékeket vásároljanak a nagy piaci résztvevők portfóliójából. Ezt a társadalmi napi szintű problémát kívánja megoldani a Lora Beauty Kft. új termékeinek fejlesztésével, amellyel konvencionális termékek árkategóriájában kíván natúr, valóban hatékony és környezetbarát termék kifejleszteni.
  A termékek a nanotechnológia felhasználásával kifejlesztésre kerülő nedvesítő folyadékok miatt csökkentett hatóanyag-tartalom mellett is hatékonyak lesznek, így mind az emberi bőr, mind a környezet ható- és segédanyag tartalma jelentősen csökkenthető. Emellett a maszkok anyagaként újrahasznosított, természetes és/vagy gyorsan lebomló szövetanyagokat kívánunk felhasználni. A lecsökkentett hatóanyag tartalom is segíti a formulák költséghatékony előállítását és piaci eladási áruk alacsonyan tartását. Jelenleg a piacon alig található nanotechnológia felhasználásával kialakított fátyolmaszk termék, így ez már eredendően különlegessége a termékeknek. A nanotechnológiával kialakított hatóanyag-vivőrendszer biztosítja a hatóanyagok jobb/fokozottabb bejutását és ezáltal hasznosulását is a bőrben.
  A nanotechnológiás vivőrendszer fejlesztésénél törekszünk arra, hogy a szakirodalomban és az iparágban használatos szofisztikált és nehezen méretnövelhető készülékeket és berendezéseket ne kelljen alkalmaznunk. Ennek megfelelően spontán (önszerveződő) nanorendszereket kívánunk kialakítani. A vivőrendszereink egyik speciális tulajdonsága lesz, hogy olajban oldható vitaminok, antoixidánsok és egyéb hatóanyagok bőrbe történő bejuttatását is lehetővé teszi. Ez is különlegessége a tervezett termékeknek, mivel a piacon található fátyolmaszkok főként vízoldható anyagokat tartalmaznak. A fejlesztés során olyan új vivőrendszert dolgozunk ki,
  amelynél szabadalmi bejelentést is tervezünk.
  A Lora Beauty Kft-nek jelenleg is van olyan saját gyártású terméke, amely nanotechnológián alapul. A fejlesztésekhez a cég Csongrád-i telephelyén rendelkezésre áll egy teljesen felszerelt kozmetikai kutató és karakterizáló labor, amely helyet ad a kutatásoknak. A cég 2018. novemberében indított kozmetikai üzeme pedig lehetőséget kínál a kifejlesztett formulák méretnövelési kísérleteinek elvégzéséhez és a termékek ipari gyártásba történő adaptálásához.

 • broken image